Veelgestelde vragen over Talalay Latex

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is Talalay Latex?

Talalay is een flexibele, luxe en superieure rubber op basis van latex voor top kwaliteit matrassen, topmatrassen en hoofdkussens. Talalay Latex is superieur ten opzichte van andere schuimen op vlakken als veerkracht, uniformiteit, duurzaamheid en ventilatie.

Het Talalay Latex productieproces van bevriezing, vulkaniseren en oxidatie (lucht die wordt toegediend in de latex, om zo een unieke open celstructuur te creëren) van de zuiverste latex zorgt voor een superieure samenstelling. Consumentenonderzoeken hebben aangetoond dat er niets beter is voor een goede nachtrust dan Talalay Latex.

Klik hier om meer te lezen over Talalay Latex

Wat is Natuurlijk Latex?

Natuurlijke latex komt van de Hevea Brasiliensis boom dat groeit in Azië. Het witte rubbersap van de boom wordt gebruikt voor latex. Voor een normaal latex matras wordt er een combinatie gemaakt van natuurlijke en synthetische rubber.

Hoeveel procent Natuurlijk Latex wordt er verwerkt in The Original Talalay Latex?

Ieder Talalay Latex matras die in West-Europa onder strikte controle gecertificeerd en geproduceerd wordt, bestaat voor 30% uit natuurlijke latex. Dit geldt ook voor “The Original Talalay Latex“. Niet het percentage natuurlijke latex is van belang, maar het procedé van maken brengt de specifieke eigenschappen naar boven en maakt het tot het meest hoogwaardige en ook meest kostbare grondstof voor de matrassen industrie.

Het overige aanbod (denk aan import-‘kwaliteit’ uit het Verre Oosten) van Talalay latex matrassen valt buiten deze controle.

The Original Talalay Latex matras met een 20 cm kerndikte, is bij ons ook verkrijgbaar in een 100% natuurlijk latex, hierdoor stijgt de prijs met 16%. In combinatie met een 100% ecologische katoenen matrashoes, heeft u een 100% zuiver natuur product. De levertijd hiervan is circa 4 weken.

Wilt u meer informatie? Neem vrijblijvend contact op met onze klantendienst via ons contactformulier, info@talalaylatex.be of bel 0513 640401.

In vergelijking met alle gewone traditionele latex matrassen die aangeboden worden is de 30% een hoog percentage, alleen de West-Europese gecertificeerde latex producenten kunnen u de garantie bieden op de juiste verhoudingen. Import kwaliteiten worden vaak voorzien van krijtstoffen om de kernen te verzwaren en 100% Natuur Latex matrassen bestaan niet, er is altijd een percentage synthetische latex om het procedé van vulkaniseren tot stand te brengen, dit in tegenstelling tot de 100% natuur Talalay Latex matrassen waarbij dit wel mogelijk is.

Ik twijfel tussen traagschuim en Talalay Latex, wat moet ik doen?

Als u eenmaal een nacht geslapen heeft op een Talalay Latex matras, dan zult u nooit meer anders willen. Consumentenonderzoek toonde de grootste loyaliteit aan bij Talalay consumenten (aangegeven door herhalingsaankopen). Talalay is gemaakt van miljoenen luchtkussens die met elkaar verbonden zijn. Dit maakt het product ventilerend en zeer veerkrachtig, in tegenstelling tot matrassen van traagschuim.

Waarom denkt u dat het productieproces van een Talalay matras beter is dan het productieproces van een traditioneel latex matras?

Een ‘traditioneel’ standaard latex mal wordt voor 100% gevuld en vervolgens gebakken (ofwel gevulkaniseerd). Door de dichte structuur blijft er geen ruimte meer over voor lucht, hierdoor is de ventilatie van het standaard latex een stuk minder en heeft daarom niet de ronde lucht kussentjes zoals de Talalay Latex deze wel heeft, wat standaard ‘traditioneel’ latex minder elastisch maakt.

Met de Talalay Latex is de mal maar tussen de 30% en 60% gevuld en wordt het gelijk verdeeld door het vacuüm te zuigen en het in te vriezen om het vervolgens weer te vulkaniseren. Met als resultaat dat de Talalay Latex een open, ronde celstructuur heeft, in vergelijking tot de gesloten structuur van een ‘traditioneel’ Latex matras.

Klik hier voor uitgebreide informatie over het Talalay Latex proces

Waar wordt mijn Talalay Latex matras geproduceerd?

Het productieproces van Talalay vereist grote investeringen in mallen, machines en kennis en is niet gemakkelijk te maken, met name daarom zijn er maar twee producenten in de hele wereld die Talalay Latex kunnen maken.

Het Talalay Latex dat wij gebruiken voor onze matrassen wordt gemaakt in Nederland, door het bedrijf Radium Foam. Radium Foam is rond 1935 in Maastricht begonnen met het maken van rubberen producten. Radium Foam was de eerste Europese Talalay fabrikant, dit onder de naam van Joseph Talalay in 1961. Samen met een ander bedrijf uit Amerika is Radium Foam de enige fabrikant die Talalay Latex produceert.

De exclusieve Talalay Latex kern van The Original Talalay Latex is van dusdanige vormgeving, samenstelling en superieure kwaliteit en uitsluitend verkrijgbaar via deze website en de daarbij aangesloten dealers. The Original Talalay Latex is in comfort en dikte niet te vergelijken met overige aanbieders.

The Original Talalay Latex matras wordt met de hand gemaakt in eigen fabriek in Heerenveen, Nederland.

Is er een risico op een allergische reactie van de Talalay Latex die u gebruikt in de matrassen?

Talalay Latex is een volledig allergie vrij product, alle producten zijn gekeurd met de Oekotex 100 Class 1 Standards. Dat betekent dat onze producten ook veilig zijn voor baby’s. Het wasproces tijdens de Talalay productie verzekert dat de proteïnen en de zeepresten er worden uitgewassen.

Veel mensen linken hun allergische reactie aan het latex van bijvoorbeeld handschoenen, maar er zijn verschillende soorten latex-allergieën. Er bestaat een kans dat u overgevoelig bent voor latex; in dit geval zou het kunnen zijn dat de allergische reactie getriggerd kan worden door blootstelling van latex in de lucht. Deze luchtdeeltjes zouden van goedkope ongewassen latex moeten komen.

Wat vaker voorkomt maar nog steeds weinig is de allergische huid reactie op latex, wat wordt veroorzaakt door langdurig lichaamscontact met de latex. Dit kan er voor zorgen dat de allergie zich ontwikkeld. Oorzaken hiervan zouden de chemicaliën in de latex kunnen zijn, of zelfs de proteïnen in het natuurlijke latex.

Wij hebben nog nooit een klacht gekregen dat het Talalay Latex een allergische reactie veroorzaakt. Dit zou door een paar redenen kunnen komen:

Doordat het Talalay Latex van een zeer hoge kwaliteit is

Het product is grondig gewassen, waarbij de zeep- en proteïne-resten er volledig uit worden gewassen

Er is geen direct huidcontact met de Talalay Latex

Alle Talalay producten zijn Oeko-Tex Standard 100 Product Class I gecertificeerd. Dit betekent dat de Talalay Latex zelfs veilig is voor een babyhuidje

Wat het meest voorkomt is dat mensen allergisch zijn voor de huisstofmijt, of een astmatische allergie hebben. Omdat Talalay Latex een open celstructuur heeft, is er een kleinere kans op ophoping van stof, schimmel en/of meeldauw, wat de kans op allergie minimaliseert . Hierdoor maakt deze latex een aanbevolen product voor consumenten die gevoelig zijn voor snel ontwikkelende allergieën.

Is een Talalay matras duur?

Het productieproces van Talalay Latex is intensief en vereist grote investeringen in mallen, machines en kennis en is niet gemakkelijk te maken.

Beschouw de aanschaf van een Talalay Latex matras als een investering. Talalay Latex heeft een veel langere levensduur dan andere schuimen. Ook is het comfort van Talalay Latex veel beter, dus u investeert ook in ligcomfort.