The Original Talalay Latex versus standaard latex

Wat is het verschil tussen latex en Talalay latex?

The Original Talalay Latex versus traditionele latex.

Het productie proces van The Original Talalay Latex wordt onder strenge en gecertificeerde voorwaarden exclusief in Nederland uitgevoerd en is van een heel andere orde dan de import-kwaliteiten ‘Talalay’ uit het Verre Oosten, waar de normering en de controle op de kwaliteit en de certificering achterwege blijven, maar waar een prijsniveau aan verbonden kan worden die concurrerend is.

De veerkracht en elasticiteit van The Original Talalay Latex is ongeëvenaard, wat tot stand wordt gebracht door het proces van vacumeren, bevriezen, CO2 behandeling, verhitten en de controle op 15 punten van het matras voordat het de fabriek verlaat. Dit proces maakt het verschil tussen de traditionele latex en The Original Talalay Latex.

Door het bovengenoemde proces worden precies de minder aangename eigenschappen van een traditionele latex matras weg genomen. Een veel genoemde klacht op de traditionele latex matrassen is de ‘warmte’, ondanks dat er vele modellen en vormen pin foams ontwikkeld worden voor de productie van latex kernen, en op de markt worden gebracht, is de geslotener celstructuur van een traditionele latex de oorzaak van de matige luchtventilatie en circulatie.

Afhankelijk van de herkomst van de latex kern, en wederom de controle op het productie proces, wordt er in het slechtste geval soms ook gebruik gemaakt van vulmiddelen, kalkachtige substanties om het percentage latex te verminderen, maar wel het gewicht in stand te houden.

Zeer lange levensduur

De garantie van 10 jaar op de vervorming van The Original Talalay Latex matraskern is dan ook het bewijs van kwaliteit en van alle inspanningen die er genomen zijn om dit unieke comfort matras een lange levensduur toe te wijzen.