Vita Talalay – The Original Talalay Latex

Vita Talalay

Het hoogwaardige comfortschuim Vita Talalay® is een kwaliteitsproduct van Nederlandse bodem. Jarenlang onderzoek en zorgvuldig uitgekozen materialen hebben als resultaat een product met ongekend hoge kwaliteit opgeleverd. Er worden niet enkel matrassen vervaardigd van Vita Talalay®, maar o.a. ook matrastoppers en hoofdkussens.

Vita Talalay® is altijd vervaardigd van 100% natuurlijke latex, zonder gebruik te maken van kunstmatige toevoegingen. De grondstof voor deze latex wordt gewonnen uit de Hevea Brasiliensis. Dit is een soort rubberboom die veel groeit in Zuid-Oost-Azië. Omdat de plaatselijke bevolking die werkzaam is op de plantages al generaties lang met de boom werkt, weet ze precies hoe ze op een duurzame manier de rubbermelk kan ontginnen. Dit doen ze door kleine inkepingen is de bast van de stam te maken, waar gedurende enkele uren de hagelwitte rubbermelk door naar buiten stroomt. Als er genoeg rubbermelk is opgevangen, wordt de inkeping dichtgesmeerd. Zo blijft de boom leven, en kan deze weer nieuwe rubbermelk produceren.

Oeko-tex® standaard

De Vita Talalay® die op Nederlandse bodem wordt geproduceerd voldoet aan de Oeko-Tex® standaard 100 productklasse 1. Concreet betekent dit dat een Vita Talalay® product voldoet aan de strengste eisen en voldoet aan de ecologische eisen die gesteld worden aan babyartikelen.  Uitstekend geschikt voor de gevoelige huid van een baby dus.

Cradle to cradle

Vita Talalay® voldoet sinds enige tijd aan het zeer strenge Cradle to Cradle Goud certificaat. Om dit certificaat te behalen moet een product voor 100% voldoen aan een lange lijst met zeer specifieke eisen die vele malen strenger zijn dan de wet dicteert. Inmiddels is het zo dat Vita Talalay® ‘Energie Positief’ is. Dit houdt in dat er tijdens de productie van Vita Talalay® meer zuurstof dan koolstofmonoxide vrijkomt. De producten die uiteindelijk ‘af’ zijn, zoals oude Vita Talalay® matrassen of hoofdkussens zijn zó puur dat ze zonder moeite kunnen worden omgevormd tot rubbermatten of autobanden.

Specificaties

Met een matras van Vita Talalay® bent u verzekerd van een onevenaarbare slaapervaring, en een natuurlijk gezond slaapklimaat. Zo beschikt een matras van Vita Talalay® niet enkel over het best ademend vermogen, maar tevens over de beste ondersteuning en meest optimale comfort in de industrie. De opvallend goede kwaliteiten zijn toe te schrijven aan een lang en ingewikkeld productieproces van 9 stappen, met o.a.: mixen, vullen, vacumeren, bevriezen, een gelbehandeling, vulkaniseren, wassen, post-vulkaniseren en tot slot een laatste controleronde. Andere latexproducenten gebruiken vaak de kortere en goedkopere ‘Dunlopmethode’, met slechts 5 productiestappen.