Waarom geen vering matras?

Slapen op metaal

Tegenwoordig is er een snel groeiend bewustzijn over de nadelen van metalen veren in een matras. Het menselijk lichaam kan zichzelf namelijk herstellen wanneer het slaapt. Dat word mogelijk gemaakt door uw eigen systeem dat met zwakke elektrische impulsen werkt. Deze impulsen worden op gang gebracht door uw hersenen die ze gebruikt voor intercellulaire communicatie. (Intercellulaire communicatie(IC) is in de biologie de communicatie tussen twee of meer cellen door middel van elektrische signalen, transport van moleculen, of fysiek contact)

Dit alles is allemaal mogelijk omdat uw lichaam voor een groot gedeelte uit water bestaat. Het vocht in het lichaam heeft een hoog mineraal gehalte waardoor het goed elektriciteit geleidt. Lichaamscellen weten wanneer ze zich moeten delen door het trillen. Alle verschillende soorten cellen trillen allemaal met verschillende frequenties om met elkaar te communiceren.

Zie je lichaam als een soort van stemvork. Een stemvork trilt pas mee als er een toon is die gelijk is aan de frequentie van die van de vork. Als dit niet het geval is, dan bestaat de toon niet voor de stemvork omdat die hem niet kan voelen/waarnemen.

Dus wanneer u een stemvork laat trillen, zal precies dezelfde stemvork binnen die omgeving meetrillen. Dit heet in de wetenschappelijke mond ‘Resonantie’.

Elektromagnetische velden

In een gemiddeld huishouden ontstaat de elektriciteit uit externe bronnen (zoals elektrische bedradingen in wand, plafond of vloer). Die elektrische impulsen zijn heel veel sterker dan de elektrische impulsen van het menselijk lichaam. Jammer genoeg kan langdurige blootstelling aan deze elektrische velden afbreuk doen aan het vermogen van uw lichaam om met zichzelf te communiceren. Dit zou een bepaalde invloed kunnen hebben op de gezondheid van het lichaam. Kortom, een gemiddeld persoon besteed een derde van zijn tijd slapend door, dat betekent dat het redelijk belangrijk is om te weten of uw slaapkamer is beschermd tegen elektromagnetische velden (EMF).

Een EMF (Elektromagnetisch veld) is voor het blote oog niet te zien, het is een onzichtbaar gebied van energie die elektrische apparaten omringt. Je hebt een elektrisch veld, en je hebt een magnetisch veld. Het elektrische veld ontstaat vanuit de spanning die door de draden naar het apparaat worden geduwd terwijl de magnetische velden eigenlijk de belangrijkste oorzaak zijn van gezondheidsproblemen, maar helaas moeilijk te blokkeren.

Onderzoek

Op 31 augustus 2007 heeft een internationale groep wetenschappers het ‘Biolnitiave rapport’ gepubliceerd waarin duidelijk word gemaakt dat er een serieuze wetenschappelijke bezorgdheid is over de straling van mobiele telefoons, hoogspanningslijnen en vele andere bronnen van radiofrequenties en elektromagnetische velden. Het rapport concludeert dat de hedendaagse normen voor de openbare veiligheid onvoldoende is om uw gezondheid te beschermen.

Ook is er onderzoek gedaan waaruit blijkt dat elektromagnetische velden invloed hebben op het menselijke gen- en eiwit expressie, en kan genotoxische schade hebben op het DNA. Daarbij heeft het ook nog invloed op het immuunsysteem en het neurologische gedrag.

Dit betekent dat een matras of bed waarin metaal is verwerkt bijzonder gevaarlijk kan zijn. Ongeveer 9 van de 10 bedden bevatten metalen veren en/of frames. Jammer genoeg kunnen deze metalen frames en boxsprings het natuurlijke magnetische veld verstoren wat zou kunnen leiden tot:

Onrustige slaap

Hoofdpijn

Hyperactiviteit

Nachtmerries

Spierkrampen

Vermoeide ogen

Tips

Onderzoek toont aan dat om het lichaam te ontgiften het aan te raden is om gedurende het slaapproces ‘alkalisch’ te worden. Om te weten of uw bed een magnetisch veld bevat zou u de kompas truc van Vicki Warren kunnen gebruiken die u online kan vinden.

Andere tips voor het afschermen van uw huis van EMF zijn:

Haal de stoppen ’s-Nachts uit de meterkast

Bescherm uw matras met speciaal gemetalliseerde weefsel (zilvergaren)

Pas op met mobiele telefoons en draadloze internetfuncties

Verder zal de meeste elektronica een elektromagnetisch veld genereren, met daarbij de bedrading meegeteld. Aan te raden is om uw bed te verplaatsen zodat u met uw hoofd tenminste 3 meter van alle stopcontacten af is. Schakel alles uit in uw slaapgedeelte, met inbegrip van uw WI-FI en mobiele telefoons. En vergeet niet te slapen op een matras zonder staal of een niet-metalen bed. Ga voor een houten bedbodem en The Original Talalay Latex!